Sandpainting stap voor stap

Hier een Sandpainting stap voor stap:
Als we in de Munay-Ki opleiding een sandpainting maken dan gaan achteraf de stenen in de Mesa en het brandbare materiaal in de Despacho. Deze sandpainting wil pijn transformeren via liefde (hartvorm van eikels) naar geluk.
We maakten dit voor iemand die niet deelnam aan de Munay-Ki en dus geen Mesa maakt, daarom kozen we enkel voor materiaal dat achteraf aan het vuur kan worden terug gegeven.
We werken in een veilig kader(maisbladen)

Stap 10: Na een paar dagen gingen we kijken, en de veranderingen werden door ons geïnterpreteerd als volgt:
We merkten dat de maisbladen weggewaaid waren. Er was dus meer ruimte gekomen. Als je met een probleem zit heb je soms het idee dat je met je rug tegen de muur staat. De muren waren weg. We vonden dit een teken, iets goeds.De pijnsituatie: de groene bolster werd bruin is dus minder levendig. De acacia doorn is verwelkt. En ook in de echte situatie is de pijn getransformeerd geworden. We zagen ook dat er witte rozenblaadjes van de struik erboven ingevallen waren. Witte rozenblaadjes staan symbool voor zuivere liefde.  

Hier nog een sandpainting stap voor stap:

Feedback en foto van mijn sandpainting. Blij ben ik dat ik deze uiteindelijk gemaakt heb. Ik bleef dit maar uitstellen.Ik wist dat het niet mogelijk was in onze tuin wegens verbouwing en verandering en deze volledig open ligt en vol brokstukken ligt. Dan dacht ik vervolgens toch nog een plekje gevonden te hebben. Maar hier zag ik dan een dode muis liggen wat me afschrikte.
Fijn zou het zijn als ik gewoon mezelf zou zijn en me niet druk zou maken in wat andere van me zouden kunnen denken. Ik heb dikwijls schrik om uit de boot te vallen en raar over te komen. Dus in het zicht van andere gedraag ik me 'gewoon' zoals de middenmoot. Wat het voor mij heel moeilijk maakte om deze sandpaint dan toch maar in de voorhof te maken. Waar er altijd wel iemand passeert en je meestal niet rustig op je gemak bent. Dit is dan ook mijn thema geworden gewoon mezelf zijn. Niet meer een masker opzetten. Met liefde en acceptatie naar mezelf zien en mijn 'mindere kanten' omarmen. En weten dat ik het waard ben om een mening te hebben en de dingen op mijn manier te doen. En dat ik nergens moet inpassen om er gewoon te mogen zijn of er bij te mogen horen ofzo. Want dat masker daar word ik niet blij van en is heel vermoeiend. Ik ben heel erg blij dat ik mezelf bij jullie, onze liefdevolle groepje, wat open kan opstellen en mezelf toch wat durf te tonen en vooral ook echt het gevoel heb dat ik er mag zijn. Dit is erg hartverwarmend. Hartelijk bedankt voor jullie warmte en liefde.

Krachtige santpainting van een krachtige cursist.Ik heb er wat zand aan toegevoegd om mijn toekomstige weg te ondersteunen, voor mijn verhuis naar de zee. Ik ben er al mee bezig van in het verleden, maar eens ik nog meer duidelijkheid ga krijgen over wat ik er juist wil doen, zal alles verwezenlijkt worden. De veren die ik gebruikt heb, zijn om mijn vleugels uit te slaan, er zijn er 2 van een kauw, wat staat voor aanpassingsvermogen en overleven, wat ik in het verleden meer deed en er ligt er één bij van een ekster, wat staat voor bescherming en verlichting, deze ligt dan ook rechts. De schelpen staan symbool voor het leven, vruchtbaarheid, liefde, ik gebruik ze om mijn wens nog meer daadkracht te geven en mijn liefde voor de zee uit te drukken. Ik gebruikte ook varens, deze staan voor rust, ontwaken, beweging, kracht, groei en positieve verandering. Tot slot gebruikte ik ook klimop, een plant die altijd groen blijft en symbool staat voor eeuwig leven, trouw en vasthoudendheid, ik wil weer omhoog klimmen en mijn doel bereiken. Nu laat ik het universum zijn werk doen.