Sandpainting aan zee


Dit is een nieuw project. We hebben dit nog niet gegeven aan zee. 
We maakten wel al heel veel sandpaintings tijdens workshops en ook als privé consults.
De workshop is weer afhankelijk!Een sandpainting is een sjamanistische manier om via moeder aarde dingen los te laten, te transformeren, te healen. Het is een eeuwenoude healingsmethode die de Sjamanen uit Peru nog steeds gebruiken.                               Je gaat werken aan het oplossen van een probleem of een doel dat je wilt bereiken.

Een sandpainting maken aan zee doen we aan het strand, zand genoeg dus. We gebruiken dingen die we vinden aan zee: schelpen, steentjes en een paar meegebrachte bloempjes.

We beginnen met het openen van de H. Ruimte en vragen dat de ingrediënten voor de sandpainting onze aandacht zullen trekken tijdens onze wandeling aan de vloedlijn. Vaak vinden de ingrediënten van een sandpainting jou ipv. dat jij die voorwerpen vindt.

Je kiest een plek en je trekt met een stokje lijnen van een vierkant of cirkel (plus minus 40cm). Dan denk je aan het probleem/doel waar je wilt mee werken en je kiest een schelp  vb. een mesheft en je blaast het gevoel van het probleem/doel hierin en je legt het in de sandpainting. Je blaast er Heilige adem = Phukuy (spreek uit als 'poe-koeij') in door je intentie in te blazen in je voorwerp ook genaamd Khuya. De Paqo's (sjamanen uit Peru)  noemen stenen of schelpen die we met energie opladen Khuya's.                                                                                                                       Je maakt als het ware met het materiaal een symbolische tekening waarin het doel bereikt wordt, of het probleem opgelost wordt.  Je vraagt dan aan Pacha Mama en de spirits de energie van het probleem te transformeren. Hetzelfde doe je met het doel, maar dan vraag je aan Pacha Mama energie te geven om het doel te helpen bereiken.

De zee gaat de sandpainting meenemen. Je neemt afscheid en laat Pacha Mama haar werk doen. 

Dit healingsproces is niet onder woorden te brengen of te sturen door het brein. Pacha Mama werkt op een heel ander niveau.