Sandpainting aan zee


De workshop wordt gegeven op het strand te Westende op de breedtegraad van Stonehenge wat extra kracht geeft aan dit transformatie proces. 


Een sandpainting is een sjamanistische manier om via moeder aarde dingen los te laten, te transformeren, te healen. Het is een eeuwenoude healingsmethode die de Sjamanen uit Peru nog steeds gebruiken.                               Je gaat werken aan het oplossen van een probleem of een doel dat je wilt bereiken.

Een sandpainting maken aan zee doen we aan het strand, zand genoeg dus. We gebruiken dingen die we vinden aan zee: schelpen, steentjes en een paar meegebrachte bloempjes.

We beginnen met het openen van de Heilige Ruimte, zoals bijvoorbeeld de Inca Sjamanen dit doen. Dan vragen we dat de benodigdheden voor de sandpainting onze aandacht zullen trekken tijdens onze wandeling aan de vloedlijn en in de duinen. Vaak vinden de ingredi├źnten van een sandpainting jou ipv. dat jij die voorwerpen vindt.

Je kiest een plek en je trekt met een stokje lijnen van een vierkant of cirkel (plus minus 40cm). Dan denk je aan het probleem/doel waar je wilt mee werken en je kiest een schelp  vb. een mesheft en je blaast het gevoel van het probleem/doel hierin en je legt het in de sandpainting. Je blaast er Heilige adem = Phukuy (spreek uit als 'poe-koeij') in door je intentie in te blazen in je voorwerp ook genaamd Khuya. De Paqo's (sjamanen uit Peru)  noemen stenen of schelpen die we met energie opladen Khuya's.                                                                                                                       Je maakt als het ware met het materiaal een symbolische tekening waarin het doel bereikt wordt, of het probleem opgelost wordt.  Je vraagt dan aan Pacha Mama, moeder aarde,  en de spirits de energie van het probleem te transformeren. Hetzelfde doe je met het doel, en dan vraag je aan Pacha Mama energie te geven om het doel te helpen bereiken.

De zee gaat de sandpainting meenemen. Je neemt afscheid en laat Pacha Mama haar werk doen. 

Dit healingsproces is niet onder woorden te brengen of te sturen door het brein. Pacha Mama, moeder aarde werkt op een heel ander niveau. Dit healingsproces is zeer krachtig en diepgaand omdat het handelen, zien en voelen tegelijkertijd samen werken en de beleving voor het onderbewustzijn op die manier totaal is.

Paul heeft deze techniek geleerd van de Inca sjamanen in Peru tijdens zijn opleiding en de daarop volgende maand dat hij rondtrok met 7 sjamanen en de antropoloog dr. Alberto Villoldo van de four winds, van krachtplaats naar krachtplaats in gebergte en jungle.

Prijs om deze techniek zelf aan te leren: 33 euro.                                                                                                                  BIJ INSCHRIJVING VIA MAIL KRIJG JE DE EXACTE PLAATS VAN SAMENKOMST. 

We zoeken samen zelf de benodigdheden aan het strand en in de duinen, maar je mag uiteraard ook dingen meebrengen die voor jou een speciale betekenis hebben zoals bloemetjes, besjes, mos, eikeltjes, (zie inspiratie lijst bij sandpainting algemeen) ..... als het maar van natuurlijk materiaal is, want de zee neemt jouw sandpainting mee. 

We maakten ook al heel veel sandpaintings tijdens Sjamanistische workshops en ook als priv├ę consults. Klik Voorbeeld:

Eerst gaan we een veilig kader maken. We nodigen de Spirits uit van de 4 windstreken, elk met hun bijzondere eigenschap. We gaan van een probleem naar een gewenste situatie. In dit voorbeeld van een gebroken schelp en een mossel vol met pokken. De gebroken schelp, de gebroken mens die vol met energiezuigers zit, die je bijna niet meer kan zien, door al die pokken op zich. Volgende is een hoopje schelpen dat aan elkaar vast zit. Als je zelf de verantwoordelijkheid neemt over je eigen leven en je bewustzijn verhoogt dan neem je een stap vooruit. Een eierkapsel van de wulk.. kom uit jouw eierkapsel, ontwaak dan zie je al de zon schijnen. Vraag aan de Spirtis wat de volgende stap is. Het einddoel is een oester. Een oester maakt van zijn probleem een parel.

Nog een voorbeeld:

Uitleg bij deze sandpainting, elke sandpainting is een verhaal, een transformatie proces: Een gevlochten kader. We vlochten: hoop, vertrouwen en liefde. het probleem onderaan wordt gesymboliseerd door een distel en het einddoel door een scherm vlierbloesem. Een overtuiging over jezelf die je een gelukkig leven kan bezorgen is IK BEN WAARDEVOL EN IK VERDIEN OM GEZOND EN GELUKKIG TE ZIJN. Dit kan je ook via een sandpainting gaan uitbeelden. De weg ernaartoe is een goede relatie met jezelf en de mensen om je heen, dit zie je gesymboliseerd in de 2 stenen, , gezonde voeding, gesymboliseerd in de aren, veel in de natuur zijn, gesymboliseerd door de schelpen die je kan vinden aan het strand. Een heel proces dat je moeilijk beknopt in woorden kan uittypen. Kom het ervaren, kom het zelf leren, kom het zelf maken en be-leven in de workshop!

Iemand met een "probleem" bekijkt de wereld vanuit een tunnel-visie. De wereld is klein, zie onderaan, door een sandpainting kan je jouw probleem anders gaan bekijken. Je krijgt een breder zicht en je kan werken naar een oplossing. Je ziet pluimen, vleugels van de spirits. Je ziet blaaswier, blaaswier drijft mee met de stroom, het gaat moeiteloos, met gratie, genot en gemak.

Prijs om deze techniek zelf aan te leren: 33 euro. 

 BIJ INSCHRIJVING VIA MAIL KRIJG JE DE EXACTE PLAATS VAN SAMENKOMST.