Vuurceremonie

De essentie van deze vuurceremonie is, dat je de energie van één of meerdere problemen in een stokje blaast en dat aan het vuur aanbiedt voor transformatie. Dan de energie van een wens of een doel in een stokje blaast en dat aanbiedt aan de Spirits van het vuur om dat doel te helpen bereiken. Deelnemers dienen zelf een paar kleine takjes mee te brengen, waar ze de intentie van hun probleem en/of wensen kunnen inblazen. 1 item per stokje. Je kan ook dat wat je wil transformeren op een mooi, gevouwen papiertje schrijven en meebrengen. 

We gaan eerst smudgen(energetisch reinigen) met Palo Santo, het heilige INCA hout. Dit is wel een heel aparte foto, zonder fotobewerking! 

We creëren van een heilige ruimte, door het groeten van de 4 windrichtingen en groet aan , moeder aarde,(Pacha Mama),vader zon, (Inti Tai Tai), en de Grote Geest. Daarna wordt het vuur aangestoken.


Lied: Nitche Tay tay, N-U-Y, Oro Nika (x2) Hey hey (x2) Ooo AI 

We zingend steeds herhalend dit loflied van enkele zinnen ter ere van alle schepsels op aarde. We offeren olie aan het vuur en als het vuur vriendelijk geworden is, dat zie je aan de vlammen, dan zal de sjamaan stokjes met intenties aan het vuur geven en met zijn handen door de vlammen gaan om de energie in zijn aura te brengen. Het wonderlijke daarvan is, dat je dit kan doen zonder je te verbranden, de vlammen voelen soms zelfs lauw aan. 

Kom je naar een vuurceremonie dan KAN/MAG je volgende dingen meebrengen:
Een eigen trom, ratel, droge takjes om problemen of wensen in te blazen, en/of een mooi gekleurd en gevouwen papiertje met daarop jouw probleem dat je wil transformeren of jouw wens die je in vervulling wil zien gaan (je kan dit in een woord samenvatten of een hele brief schrijven), een geschenk voor het vuur vb. een bloempje, een mooi blad van een boom, mos, een theelichtje, ... kinderen mogen een tekening maken vb. een tekening van zichzelf, zo krijgen ze ondersteuning van de Spirits. 


Sfeerbeelden van vuurceremonies: want 1 beeld zegt meer dan 1000 woorden: voel de energie in                                       deze korte diashows:

 Vuurceremonie De Evolutie Bij Ingeborg Brugge:

Vuurceremonie Inspiratieweekend:

Vuurceremonie Viersel winter:

Vuurceremonie Viersel, zomer:

Vuurceremonie Frandeux