Despacho voorbeeld en uitleg


Een Despacho is een geschenk voor moeder aarde, het is een kleurrijk zelfgemaakt gebedsbundeltje-mandala-geschenk-kunstwerkje bestaand uit brandbare materialen. Je offert jouw Despacho aan de goden/spirits/ natuurgeesten/ God/de bron van Liefde/Licht of de bron van alle schepping. Hiermee zal je een proces ondersteunen of in gang zetten. 

Een stukje uit het Munay Ki boek deel 3: Het houden van een Despacho is een van de meest diepgaande ceremonies vanuit de oude Andes traditie die tot op vandaag de dag nog gehouden wordt op oorspronkelijke wijze. Om met levenssituaties om te leren gaan en ons weer 'in balans te voelen' doen we een Despacho ceremonie. Hiermee verbinden we onszelf vanuit onze diepste gevoelens met de intentie waarvoor we deze Despacho maken. De gehele Despacho ceremonie werkt op het mythisch niveau,  waar woorden te kort schieten. Wanneer woorden overbodig zijn ervaren we de vrijheid en de diepe verbinding met de Spirits. Alle verschillende elementen die bijdragen aan de kwaliteit van ons leven worden gesymboliseerd door de ingrediënten in dit offer aan Pacha Mama (Moeder Aarde) en de Apus (Spirits van de bergen). We gebruiken de heilige adem (Phukuy) om onze intentie meer kracht te geven. 

Maak verbinding met de Despacho, en laat gebeuren wat er gebeurt terwijl je bezig bent. Alles was is, is goed anders zou het er niet zijn!  Bekijk het van een afstand, zonder oordeel , zoals de sjamanen. Heb vertrouwen en weet dat het goed is wat er gebeurt. Een Despacho ceremonie kan individueel of in groepsverband. Wanneer het pakketje klaar is en dichtgebonden is, worden de deelnemers 'afgestreken' en daarmee zware energie losgelaten. Als de Despacho klaar is, kan deze verbrand of begraven worden. Het meegeven aan water is ook een optie.Deze Despacho maakte Paul in Peru: 

                                                                                   Deze Despacho's maakte Dona Marquesa:  

Nog een voorbeeld van een Despacho, deze werd gemaakt door Don Alejandro, vader van Dona Marquesa 
                            Deze Despacho maakte ik samen met Don Justo: 
Zelf gemaakt filmpje, klik op de foto om te openen

In een Despacho kan je ook een wens/of probleem opschrijven, tijdens één van onze Munay-ki workshops waren er creatieve mensen bij dit dit als volgt deden:

                                                              In Peru maken de Qero's ook soms een water Despacho.                                       Op een workshop maakten we samen met Don Alejandro deze water despacho: Hier enkele despacho's als voorbeeld:  Hier een filmpje met een volledige uitleg: